Customer service

Bij Foresco staan klanten centraal. Hun wensen zijn het vertrekpunt voor onze dienstverlening. Het is dus belangrijk dat we goed naar ze luisteren, zodat we ze optimaal van dienst kunnen zijn.

foresco-alles-voor-social-media-123.jpg

KLANTEN ÉN COLLEGA’S

Het is belangrijk dat we onze klanten zo goed mogelijk helpen. Dat vraagt om vlekkeloze communicatie in de commerciële flow van A tot Z en om een goede ondersteuning van onze salesmanagers.

beneluxkaart4-3.jpg

SAMEN ÉÉN FORESCO

Als er iets centraal staat bij Foresco, dan is het wel dat we het samen willen doen als één team. Die collegialiteit voel je binnen en tussen al onze vestigingen. We staan klaar voor elkaar en we helpen elkaar. Een fijne werksfeer vormt onze gezamenlijke basis. En die is heel belangrijk, vooral ook omdat we blijven investeren en blijven groeien. Samen zijn we één team!

HELEMAAL OP JE PLEK

Binnen Customer Service ben je een belangrijke schakel tussen ons bedrijf en de klant; een spin in het web dus! Daarbij draait het om communicatie. Met klanten, collega’s en afdelingen binnen Foresco, zoals planning, expeditie en sales. Wat je hiervoor nodig hebt? Commerciële flair, communicatieve eigenschappen, flexibiliteit en creatief in denken en handelen. Want je hebt veelvuldig contact met klanten over hun offertes en de geplande leveringen, maar je staat ze ook te woord bij vragen en klachten. Verder is het handig als je affiniteit hebt met logistiek en wat ervaring met computers en systemen.

ONZE CULTUUR

Een goede werksfeer, dat vinden we erg belangrijk. Samen willen we werken aan een duurzame toekomst. Samen met jou. En onze groeiambities staan daarbij centraal. Als duidelijke stip op de horizon. Ons doel voor jou? Dat je trots bent en tegen iedereen vertelt dat je bij Foresco werkt.

Samen werken aan de toekomst?

Nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Foresco? Neem dan contact met ons op als je meer wilt weten.

We maken graag kennis met je!

geranimo-qzgn45hsen0-unsplash.jpg